Hvorfor er sokkerne så vigtige?

Hvorfor er sokkerne så vigtige? - Happy Hiking

Sokker er kedelige! Sokker lugter! Sokker er en uvæsentlig detalje i vandreudstyret og er ikke umagen værd at beskæftige sig med.

Faktum er, at den kedelige sok kan gøre forskellen på en vellykket eller mislykket vandretur. Kun overgået af dine vandrestøvler er dine sokker faktisk den allervigtigste beklædningsgenstand, når du skal gå langt.

Hvorfor er sokkerne så vigtige?

  • Valg af en forkert type sokker er den sikre vej til smertefulde vabler.
  • Gode vandresokker forebygger svedige og lugtende fødder, særligt i varmt vejr.
  • Kvalitetssokker giver dine fødder komfort og god støtte, når du er på vandretur.

 

Hvilken type vandresokker skal jeg vælge?

Hvis du er på udkig efter vandresokker, får du her nogle tips:

Er du i tvivl, så gå efter naturfibre – Ved du ikke, hvilket mærke eller type af sokker du skal købe, er mit forslag som minimum at vælge uld. Der findes mange kvalitetsmærker på markedet, og den behagelige følelse af et blødt naturprodukt mod din fod er svær at slå på en hvilken som helst vandretur. Der er dog et lille men, og det er, at mange mærker har en begrænset holdbarhed. De kan føles nok så vidunderlige og bløde at have på – men det er frygtelig irriterende at have brugt en mindre formue på et par sokker for så at opleve, at der går hul på enten hælen eller storetåen, allerede inden der er gået en måned. (Mohair, der er kendt som diamantfiberen takket være sin overlegne styrke og holdbarhed, er en fibertype, der holder længere end samtlige andre uldtyper).

Har du aldrig prøvet mohair før? Happy Hiking giver dig en fuld pengene-tilbage-garanti, hvis du ikke elsker dem, og det er uden nogen spørgsmål.

 

 

 

Forebyg vabler, og hold dine fødder tørre – Vabler opstår ofte som følge af fugtdannelse fra fodsved, og en god vandresok er afgørende for at forebygge vabler. Både bomuld og uld absorberer fugt, men bomuldssokker holder på fugten, hvilket fører til gnidningsmodstand mellem hud, sok og støvle. Uld derimod, og i særlig grad mohair, transporterer hurtigt sveden væk fra din fod og efterlader den tør og behagelig.

 

Strømpetykkelse – Tykkelsen afhænger dels af dine ønsker og forventninger, dels af hvordan sokkerne føles i dit fodtøj. Vandresokker holder dine fødder varme. Men hvem ønsker varme fødder om sommeren? En vandresok af god kvalitet holder også dine fødder kølige i varmen ved at lade dine fødder ånde, og samtidig fjerner den føddernes egen varme og sved.

Og selv om det måske kan lyde mærkeligt, er fx Mohair Camino, der er en lidt tykkere type sok, så effektiv til at transportere sveden væk fra dine fødder, at sokkerne føles lige behagelige at have på, uanset om termometeret viser 25 °C eller -25 °C.

 

Skal jeg stadig bruge en inderstrømpe? – Det korte svar er nej. Hvis du allerede bruger inderstrømper, begyndte du højst sandsynligt på det for at forebygge vabler, og nu kan din hjerne slet ikke forholde sig til andet end to par, for ellers føler du dig ikke rigtig klædt på. Hvis du kan sætte dig ud over denne lille tankemæssige forhindring, vil du opdage, at den naturlige evne ved uld eller mohair af høj kvalitet til at transportere sveden væk gør inderstrømpen overflødig.

 

Vask – Du kender det sikkert. Du har en flot trøje i kashmiruld hængende i skabet, men fordi det er så bøvlet at vaske den, gemmer du den hele tiden til ganske særlige lejligheder. Det er måske ikke noget, man tænker helt så meget over med sokker, men det, at du kan putte dem i vaskemaskinen ved 40 °C, når de er stive af mudder, betyder faktisk, at du kan få endnu større udbytte af dem. I modsætning til bomuld behøver mohair af høj kvalitet sjældent at blive vasket, fordi de sædvanlige fodbakterier ikke kan sætte sig fast i fibrene, og de kommer derfor aldrig til at lugte grimt.

SHOP NU

 

Vandresokker er ikke kun til vandreture – De er også perfekte som hyggesokker, særligt om vinteren. De naturlige materialer har en glimrende evne til at holde dine fødder varme og behagelige. De fleste mennesker, der køber kvalitetssokker til brug på vandreture, opdager, at de pludselig også går med dem derhjemme, på kontoret, ja, nogle sover endda med dem. Grunden til, at de kan bruges i så mange situationer er enkel – sokkerne sørger for, at fødderne har den helt rigtige temperatur. Derudover er uldsokker fantastisk bløde og føles perfekte mod huden.

Nogen spørgsmål?

Du kan altid kontakte mig på telefon 25470617 eller mail smile@happyhiking.dk

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published