Indkøbskurv

Om os

Hvad gør Mohair SÅ speciel?

Mohair er uld fra angorageden, som har været værdsat i tusindvis af år på grund af de naturlige fibre, der har særlige egenskaber. Mohair er kendt for styrke og holdbarhed, for dens glans, og fordi det er muligt at farve den i lysende og livlige farver. Mohairfibre er langt mere modstandsdygtige overfor gnidninger end andre naturlige fibre inklusive fåreuld, alpaka og cashmere. Mohairsokker holder længere og filtrer ikke, og det er meget svært at slide dem op. Derudover er mohairfibre også glatte, og derfor opfanger de ikke bakterier, der får dem til at lugte og som kan skade fødderne: ingen bakterier – ingen lugt!

Angorageden stammer oprindeligt fra Tyrkiets bjergrige egne, men opdrættes nu også i landbrug i mange andre dele af verdenen inklusive Sydafrika, Texas, Lesotho, Argentina, Australia og New Zealand. Selvom der ikke er så mange angorageder i Storbritannien, producerer de mohair af en fantastisk kvalitet og bliver opdrættet under meget høje standarder for velfærd.

Hvorfor vælge Corrymoorsokker?

Corrymoor Farm er et familiedrevet økologisk landbrug i det sydvestlige England, hvor man har opdrættet prisvindende angorageder siden 1988 og har fremstillet topkvalitetsmohairsokker siden 1992. Her dyrkes græs- og skovarealer i henhold til The Soil Associations strenge standarder (britisk nonprofit-organisation, hvis formål er at arbejde for bæredygtigt landbrug). Landbruget er en del af “the Red Tractor Scheme”, der er kvalitetsmærket for bæredygtigt landbrug, og barren for god dyrevelfærd ligger højt.

Dyrene opdrættes under ”Dyrevelfærdens fem friheder”:

    • Fri for sult og tørst
    • Fri for ubehag
    • Fri for smerte, skader eller sygdom
    • Frihed til at leve i naturlige omgivelser
    • Fri for frygt og nød

Corrymoors angorahjord har vundet adskillige præmier ved udstillinger, og derfor kan du være helt sikker på, at du får førsteklassessokker fra førsteklassesgeder.

Corrymoorsokker er helt fantastisk komfortable. Mohairulden er valgt pga. dens gode kvalitet, og fordi det er et virkeligt blødt materiale og er designet af dygtige kunsthåndværkere og lavet på traditionelle maskiner i England for at opnå den ypperste komfort. De bliver siddende på foden og ender ikke med at samle sig sammen ned af foden i dine sko eller støvler.

Corrymoor Sokker er varme om vinteren og kølige om sommeren. Fugten fra dine fødder transporteres hurtigt væk gennem mohairulden, og sokkerne er lette at vaske. De krymper og filtrer ikke, medmindre du giver den gas med din vaskemaskine!

Corrymoor Sokker er gode for dine fødder Mohairfibre er naturligt glatte og gør det svært for fodbakterier at gemme sig. Dermed undgås problemer med dårlig fodhygiejne og fødderne holdes sunde, og derfor anbefaler fodterapeuter og fodlæger sokkerne fra Corrymoor.

Corrymoorsokker kan bruges af personer med sensitiv hud. Mange personer, der ikke kan tåle fåreuld, KAN godt bruge mohairsokker.

Corrymoor Sokker er slidstærke og holder i årevis.Mohair fibrene er mindst 3 gange mere modstandsdygtige over for gnidning end uldfibre.

Ofte Stillede Spørgsmål

Vaskeanvisning

Bæredygtighed