Velkommen til Happy Hiking!

Mit navn er Jerry Graham, og jeg er indehaver af HappyHiking.dk – min lille webshop, som udsprang af min nyfundne kærlighed til at vandre.  


Caminoen

Hvem er jeg?

Jeg er årgang 1967 og bor i Nordsjælland. Jeg kommer fra Carlisle på grænsen mellem England og Skotland, har 3 sønner og har kaldt Danmark mit hjem siden 2004.

På trods af det indtryk, du måske har fået af mig på Instagram, er jeg på ingen måde en hardcore ”udendørstype”. Faktisk havde jeg aldrig ejet hverken en rygsæk eller vandrestøvler før 2018, og tanken om at sove nogen som helst andre steder end i min egen seng eller på et 4-stjernet hotel lå mig uendelig fjernt.

Efter at have arbejdet for et stort, amerikansk investeringsselskab i Storbritannien flyttede jeg til Danmark og fortsatte i nogenlunde samme boldgade som konsulent for et dansk firma, hvor jeg rejste Europa tyndt. Men efter et dødsfald i familien gik mit liv i stå for en tid. Jeg opgav min karriere og hoppede fra job til job. Til sidst endte jeg som medhjælper i en skovbørnehave, hvor jeg tilbragte et par vidunderlige år ude i skoven med 50 livsbekræftende unger. Dér genfandt jeg endelig min glæde ved livet.

Caminoen

Sådan kom jeg i gang med at vandre

Hvis du nogensinde har set filmen The Way, forstår du, hvorfor det virkede som en god idé at gå den 800 km lange Camino i Spanien. Så i 2018 kvittede jeg selvfølgelig mit job, opsagde mit lejede værelse i København og sprang ind i en verden fuld af nye oplevelser.

Når jeg siger ’sprang’, sad jeg faktisk foran computeren en hel måned uden den fjerneste idé om, hvordan jeg skulle klare at gå et helt vanvittigt antal kilometer hver dag og kun med de få ejendele, en rygsæk kan rumme.

Min research var intet mindre end skræmmende. Alle havde åbenbart kun mareridtsagtige fortællinger om vabler og konstant ømme fødder at dele med omverdenen. Det lød mest af alt som en måneds selvpineri, bestemt ikke som en spændende og livsforandrende oplevelse! Men jeg mistede ikke modet, og pludselig faldt jeg tilfældigt over en artikel om en familiedrevet gedefarm i det sydlige England, hvor de lavede deres egne mohairsokker. Da jeg læste om de tilsyneladende magiske egenskaber ved mohair, vidste jeg instinktivt, at jeg havde fundet, hvad jeg søgte – og så var jeg klar.

Caminoen

Vandring er medicin for krop og sjæl

Med start i Pyrenæerne fuldførte jeg den månedlange vandring ud til Spaniens vestkyst (uden vabler og smerter), og i processen opdagede jeg, at vandreture i naturen (og Rioja) var den perfekte medicin for krop og sjæl. Jeg var blevet grebet af at vandre. Og når jeg rejser nu, gør jeg det for roen og stilheden og de oplevelser, som naturen, forrevne klippekyster, stille søer og uendelige, bølgende bakker giver mig.

På Caminoen og efterfølgende vandreture kunne jeg se, at der var stadigt flere mennesker som mig, der opdagede, at vandring var en form for medicin både mentalt og fysisk. Jeg tænkte, at min rejse med erfaringer og viden kunne komme andre til gavn, og det blev starten på HappyHiking.dk.

Caminoen

Interessen var overvældende

I 2019 sendte Steve og Jenny fra den økologiske gedefarm i England, som producerer mine mohairsokker, mig 200 par til min nye webshop. Og tro det eller ej, de var udsolgt, inden der var gået en uge! Det er øjensynligt ikke kun mig, der er vild med mohairsokker – det er danskerne også. Det mest overraskende ved den feedback, jeg får, er de følelser, der åbenbart knytter sig til sokkerne. Egentlig er det jo bare et par strømper, men kunderne tager sig faktisk tid til at ringe eller sende mig en mail, hvor de fortæller, hvor glade de er for vores mohairsokker.

Næste skridt på denne fantastiske rejse er at dele glæden. Det vil jeg gøre ved at arrangere mindre grupperejser med vandreture i det skotske højland. 

Caminoen
Mit mål med at skabe Happy Hiking var todelt:

Jeg ønskede at hjælpe folk som mig selv, der ønsker at opleve naturen uden nødvendigvis at gå på kompromis med komforten – og som en sidegevinst opnå et bedre helbred, velvære og livskvalitet på en helt naturlig måde.

Jeg ønskede samtidig at være bevidst om bæredygtighed, at begrænse mængden af affald og at være i harmoni med naturen.

 

 

Caminoen

Ofte Stillede Spørgsmål

Vaskeanvisning

Bæredygtighed

Om Corrymoor Farm