Ofte Stillede Spørgsmål

Er mohair vandresokker velegnede til alle sæsoner?
Ja, mohair har medfødte temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør sokkerne behagelige både i koldt og varmt vejr. Selvom det ved første øjekast kan virke lidt modstridende, er vores Camino-sortiment perfekt til vandring om sommeren og lige så godt til at holde dine fødder varme om vinteren i Danmark.

OBS! Vores Eventyre-sortiment er perfekt til udendørsaktiviteter hele dagen om vinteren, men kan blive lidt for varme om sommeren.

Hvordan forhindrer mohair vandresokker vabler?
Mohair er kendt for sine fremragende fugttransporterende egenskaber, hvilket hjælper med at holde fødderne tørre og forhindre vabler forårsaget af friktion og fugt.

Er mohair bedre end uld til at modstå lugt?
Fåreuld er grovere end mohair, hvilket giver flere muligheder for, at bakterier kan gemme sig, mens mohairfibre er glatte, så der er ingen steder for fodbakterier at gemme sig: ingen bakterier = ingen lugt.

Hvor holdbare er mohair vandresokker i forhold til uld?
Mohairfibre er exceptionelt stærke og kendt som diamantfibrene for deres holdbarhed, der overstiger mange andre naturlige fibre. Mens uldsokker også er holdbare, især dem lavet af høj kvalitet merinould, skiller mohairs unikke egenskaber sig ud i forhold til lang levetid og slidstyrke.

Jeg er allergisk over for uld - kan jeg bruge Happy Hiking-sokker?
MOHAIR er faktisk hår, så man kan sige, det er mere naturligt at have på end fåreuld. Vi har mange kunder med sensitiv hud, der bruger vores sokker uden problemer (men ikke alle er ens!).

Hvordan skal jeg passe på mine mohair vandresokker?
Mohair sokker er nemme at passe på. Vask dem i maskinen på skåneprogram og undgå brug af skyllemiddel. Lufttør eller tørretumble ved lav varme.

Hvor kommer mohair til jeres sokker fra?
Vores mohair kommer primært fra en familiedrevet gård i Storbritannien, der overholder etiske og velfærdsmæssige standarder. Hvis vi skal skaffe mere mohair, bruger vi gårde fra Sydafrika, der har leveret mohair i over 30 år og praktiserer gode dyrevelfærdsstandarder.

Hvorfor samler der sig undertiden små fnug inde i Caminoen-sokkerne?
Dette sker ofte med vores sokker med nitter på foden. Fortvivl ikke - sokkerne er ikke ved at gå i stykker - tag blot fnugget ud (og lad det ligge udenfor til fuglene, der kan bruge det som redemateriale).

Jeg havde engang en mohair sweater, der var meget kradsende; hvorfor er jeres Caminoen-sokker ikke kradsende?
Enhver materiale, der er fnugget, kan kradse, og dårlig kvalitet mohair kan klø. De tidligere anvendte forarbejdningsmetoder, såsom hårde kemikalier og mindre raffinerede teknikker, kunne bidrage til kløen i mohairstoffer. Happy Hiking mohair sokker er lavet af mohair, der er spundet på en særlig måde for at skabe et glat garn, der ikke kradser eller irriterer.

Hvorfor tilsætter I nylon til mohair ulden?
Mohair har masser af styrke og modstand mod slid, men ikke meget elasticitet - så vi tilføjer en speciel type nylon, der supplerer mohair ulden, men ikke trækker ned fra dens gode egenskaber.